Toimitusjohtajan terveiset

Vuosi 2021 oli YH Kotien lähihistorian paras käyttöasteeltaan, joka oli piirun verran alle 98 prosenttia. Käyttöaste on kasvanut tasaisesti viime vuosina ja tavoitteenammekin on pitää hyvä taso jatkossakin. Rakentaminen jatkui viime vuonna ja uusia vuokra-asuntoja valmistui omaan omistukseemme yhteensä 143 Turun ja Tampereen seuduille. Lisäksi Turun Skanssiin valmistui 33 omistusasuntoa. Viime vuoden puolella olimme voittoisia konseptikilpailuissa, joita lähdemme seuraavaksi kehittämään; Turussa uudelle Pihlajaniemen asuinalueelle rakennetaan näyttävää asuinaluetta ja Tampereen Hakametsän legendaarinen jäähalli ja lähialue saavat uuden elämän.

Asiakaskokemus

Asiakaskokemuksen jatkuva parantaminen on yksi YH Kotien strategisista tavoitteista. Viestintä on yksi osa asukaskokemusta ja olemme panostaneet digitaalisin viestintäkanaviin viime vuonna. Julkaisimme uudet asukassivut, joiden kautta saadaan asukkaille nopeasti tietoa ja viestittely asiakaspalvelun kanssa käy helposti. Chat ja laajennettu puhelinaika helpottavat myös asiakkaiden asiointia meille päin. Kuuntelemme jatkuvasti herkällä korvalla palautetta ja kehitystyö jatkuu edelleen.

Toinen iso asia asukkaiden viihtyvyyteen vaikuttava tekijä on huoltoyhtiöiden toiminta. Teemme neljä kertaa vuodessa laadunvalvontakierroksen (LYHTY), jossa käymme yhdessä huoltoyhtiöiden edustajien kanssa heidän hoitamilla kiinteistöillään. LYHTY-kierroksilla varmistetaan, että huollon laatu pysyy sopimuksen mukaisena ja tasaisena. Huoltomies ja -yhtiö saavat jokaisen kierroksen jälkeen palautetta onnistumisesta ja huomautettavista asioista. Kulunut talvi on ollut haastava koko Suomessa aurauksen puolesta, mutta asukkaamme ovat olleet ymmärtäväisiä tilanteen suhteen ja yhteydenotot olleet vähäisiä.

Ympäristövaikutukset

Viime vuoden loppuun mennessä järjestimme asukkaillemme paremmat kierrätysmahdollisuudet. Nykyään asukkaillamme on mahdollisuus kierrättää muovi-, seka-, metalli-, lasi-, bio-, paperi- ja kartonkijätettä. Yksi ympäristötavoitteistamme on jätteiden lajittelun ja ympäristöviestinnän parantaminen. Kierrätysaste vuodelta 2021 oli 43 prosenttia, joten tehtävää vielä riittää. Päälle 20 % kerätystä jätteestä on kierrätettävää muovia.

Saimme pudotettua kokonaisenergian kulutusta 1,9 prosenttia. Tämä johtui paremmasta olosuhdeseurannasta, mikä mahdollisti nopeamman reagoinnin kulutuspoikkeamiin. Huomioimme myös kaikissa laitehankinnoissa energiatehokkuuden. Vuoden 2021 loppuun mennessä saimme viimeisetkin öljylämmitteiset kiinteistömme vaihdettua maalämpöön. Lisäksi vaihdoimme kiinteistöjemme sähköt loppuvuodesta 2021 uusiutuvaan sähköön. Koronan alkaessa veden kulutus nousi 2 prosenttia, mutta on palautunut aiemmalle tasolle. Tähän on vaikuttanut kulutuksen vähenemisen lisäksi myös tehostettu vuodon seuranta.

Verojalanjälki

YH Kodit -konsernin verojalanjälki vuonna 2021 oli yhteensä 9,33 miljoonaa euroa (5,84 miljoonaa euroa vuonna 2020). Työllistimme välillisesti rakennustyömaiden kautta yli 1 000 henkilötyövuotta sekä huolto- ja siivousyhtiöidemme sekä vuosikorjausurakoitsijoiden kautta yli 500 henkilötyövuotta.

Vuosi 2022

Tänä vuonna YH Kodit täyttää 45 vuotta. Viime vuosi on ollut yksi historian parhaimpia, kiitos siitä kuuluu henkilökunnallemme. Lähivuosina on tulossa myös paljon korjausrakentamishankkeita, kun vanhimmat asuntomme alkavat olla peruskorjausiässä. Uudiskohteita valmistuu lähivuosina mm. Turussa Skanssiin ja Kakolanmäkeen, Tampereelle Santalahteen, Hatanpäälle sekä Kalevaan. Myös lähikuntiin on rakenteilla tai lähdössä asuntoja rakenteille.

Terveisin,
Janne Tuominen
YH Kodit Oy

Lukuja vuodesta 2021

0 kohdetta listalla

Tilaa uutiskirje ja kuule ensimmäisenä tulevista omistusasunnoistamme!

Tilaamalla uutiskirjeen sinulle lähetetään tietoa YH Kotien uusista omistusasunnoistamme. Voit perua tilauksen uutiskirjeen milloin tahansa uutiskirjeen lopusta löytyvällä linkillä, jolloin tietosi poistuvat YH Kotien järjestelmästä.