Missä YH Kotien vuokra-asunnot sijaitsevat?

YH Kodeilta löydät laadukkaat vuokra-asunnot Tampereelta ja Turusta ja lähikunnista. Jos elämäntilanteesi muuttuu, vuokra-asunnon vaihtaminen onnistuu helposti. Katso vapaat tai vapautumassa olevat asunnot asuntohausta joko paikkakunnan tai kaupunginosan nimellä, niin näet sinua lähellä olevat asunnot.

Olemme mukana elämän erilaisissa tapahtumissa, oli kyse sitten nuoren ensikodista, perheen tilavasta vuokrakodista tai ikäihmisille suunnatusta Kotosalla-asunnosta. Vuokra-asuminen on valinta vaivattomaan asumiseen.

Tutustu asuntoihin ja täytä hakemus.

Asukasvalinta

Olemme erikoistuneet valtion tukemaan yleishyödylliseen ARA-asuntotuotantoon. Osassa kohteitamme on asukasvalinta ja asukkaat valitaan hakemuksessa ilmoitetun asunnon tarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Hakemuksessa ilmoitetut tiedot todennetaan liittein ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista. Asunnot, joissa on asukasvalinta, on merkitty erikseen kohteen sivuille.

Otamme huomioon nämä seikat asukasvalintaa tehtäessä:

 • Asunnon tarpeen syy
 • Varallisuus, tarkemmat rajat alempana
 • Tulot
 • Luottotiedot tarkastetaan

Seuraavat liitteet toimitetaan ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista:

 • Palkkatodistus tai todistus eläkkeestä
 • Viimeisin verotuspäätös ja erittelyosa (yli 18-vuotiailta)
 • Selvitys omaisuuden käyvästä arvosta
 • Muut mahdolliset todistukset, mihin hakija haluaa vedota
 • Kotosalla-asuntojen osalta lääkärin tai muun terveyden- tai sosiaalihuollon asiantuntijan lausunto palveluasumisen tarpeesta

Kotosalla-asukasvalinta

Kotosalla-asunnot on suunniteltu ikääntyvien asukkaiden tarpeisiin. Suurin osa vuokra-asunnoistamme on tarkoitettu 63-vuotta ja sitä vanhemmille asukkaille. Poikkeuksena ovat uudemmat Kotosalla-vuokra-asuntomme.

Asunnot, joihin on tarkemmat valintakriteerit (merkitty asunnon kohdalle), tulee hakemuksen liitteeksi toimittaa selvitys terveydentilasta tai sosiaali- tai terveydenhuollon lausunto Kotosalla-asumisen tarpeesta. Liitteeksi tulee lisätä selvitys omaisuudesta ja tuloista (eläke/palkkatodistus, verotuspäätös ja -erittelyosa) sekä omaisuuden käyvästä arvosta ja veloista. Mikäli hakijalla/hakijoilla on omaisuutta, tulee liitteeksi toimittaa esim. toimeksiantosopimus/kauppakirja, rahasto- tai osakesalkun arvo, tms. Kopiot liitteistä riittävät.

Varallisuusrajat

Osa asunnoistamme on valtion tukemia. Asukkaat valitaan hakemuksessa ilmoitettujen asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Asuntoihin on kuntakohtaiset varallisuusrajat. Varallisuudeksi lasketaan esimerkiksi omistamasi kiinteistö, maa-alue tai asunto-osakkeet. Ansiotuloja ei lasketa varallisuuteen.

Tampere (1.9.2018 alkaen)

 • Yhden hakijan ruokakunta: 48 000 euroa
 • Kahden hakijan ruokakunta: 59 000 euroa
 • Kolmen hakijan ruokakunta: 71 000 euroa
 • neljän tai useamman hakijan: korotus 10 000 eurolla jokaista ruokakuntaan kuuluvaa henkilöä kohden.

Kangasala, Lempäälä, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi

 • Yhden hakijan ruokakunta: 33 000 euroa
 • Kahden hakijan ruokakunta: 50 000 euroa
 • Kolmen hakijan ruokakunta: 66 000 euroa
 • Neljän hakijan ruokakunta: 83 000 euroa
 • Viiden hakijan ruokakunta: 99 000 euroa

Turku, 1.9.2018 alkaen

 • Yhden hakijan ruokakunta: 30 000 euroa
 • Kahden hakijan ruokakunta: 45 000 euroa
 • Kolmen hakijan ruokakunta: 60 000 euroa
 • Neljän hakijan ruokakunta: 70 000 euroa
 • Viiden hakijan ruokakunta: 80 000 euroa

Tulot

Tuloina huomioidaan ansio- ja pääomatulot:

 • palkka
 • palkanlisät kuten ylityökorvaukset, vuorotyölisät, bonukset jne.
 • eläkkeet
 • ulkomailta saatavat tulot
 • vuokra-, korko- ja osinkotulot
 • puolisolta saatava elatusapu
 • aikuisopintoraha ja -koulutustuki
 • luontaisetujen verotusarvo
 • vanhempain-, hoito- tai vuorotteluvapaalla olevan tuloksi katsotaan kuukausitulo, joka hänellä oli ennen kuin hän jäi pois työstään. Jos vanhempainloma ja hoitovapaa ovat kestäneet yli vuoden, voidaan tuloksi katsoa edellisen 12 kuukauden keskiarvo.

Jos tulot vaihtelevat kuukausittain, otetaan tulona huomioon edellisen 12 kuukauden keskiarvo. Arvioinnissa voidaan ottaa huomioon tuloja alentavana tekijänä esimerkiksi eläkkeelle jääminen ja vaikeasti työllistyvien tilanne. Tilapäisiä tuloja, kuten asevelvollisen päiväraha ja opiskelevien alle 18-vuotiaiden lasten loma-ajan palkkaa, ei oteta huomioon. Lomarahaa ei myöskään tarvitse ottaa huomioon.

Takauspalvelu

YH Kotien ja Takaamon yhteistyön ansiosta vuokralaisille pystytään tarjoamaan takauspalvelua lisäpalveluna normaalin vuokravakuuden rinnalla. Emme halua, että vuokravakuus on este tai hidaste sopivan kodin vuokraamiselle. Asukas maksaa normaalin rahavakuuden sijaan kuukausittaista takausprovisiota. Lisätietoa ja takaushakemuksen löydät sivulta takaamo.fi.

Vuokravakuus on yhden kuukauden vuokran suuruinen. Vakuus maksetaan ennen avainten luovutusta ja palautetaan asukkaalle pois muuton ja muuttotarkastuksen jälkeen. Mikäli vuokralainen on aiheuttanut asuntoon vahinkoa tai avaimia on kadonnut, vakuutta käytetään näistä aiheutuneiden kulujen korvaamiseen.

Pirkanmaalle uusia vuokra-asuntoja

Tampere, Vuores, Vuoreksen puistokatu 96

Arvioitu valmistuminen 3/2019

Seitsemän kerroksiseen taloon valmistuu 58 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa.

Asuntojen koot vaihtelevat 30,5 m2 yksiöistä 66 m2 kolmioihin. Huoneistoihin on suunniteltu laadukkaat materiaalit mm. astianpesukone, keraaminen liesi ja laminaattilattiat. Kylpyhuoneet on laatoitettu.

Vehreästä Vuoreksesta on 7 minuutin automatka Hervantaan ja 4 minuutin ajomatka kolmostien liittymään. Tampereen keskustaankin pääsee helposti pyörällä Särkijärven sillan kautta.

Tuleva kohde sijaitsee lähellä Vuores-talon palveluja. Kadun toisella puolella on päivittäistavarakauppa ja vehreät ulkoilumaastot löytyvät läheltä. Lue lisää Vuoreksesta www.vuores.fi

Asunnot valmistuvat arviolta maaliskuussa 2019.

Haku asuntoihin on päättynyt. Asukasvalinta ilmoitetaan helmikuun alkupuolella.

Tampere, Lentävänniemi, Männistönkatu 1

Arvioitu valmistuminen 05/2019

Kuusikerroksiseen kerrostaloon on suunnitteilla 39 asuntoa, joiden koot vaihtelevat 31,3 neliöisistä yksiöistä 69,5 neliöisiin kolmioihin. Pysäköintipaikat tulevat maan alle, josta on sisäkulkuyhteys taloon. Kerrostalo valmistuu aivan suunnitteilla olevan raitiotien viereen ja venerantaankin on lyhyt matka.

Asunnot valmistuvat arviolta keväällä 2019 ja tulevat haettavaksi talvella 2019. Huomioithan, että Ara-rahoitteisten vuokra-asuntojemme asukasvalinnassa on rajoituksia.

Kangasala, keskusta

Arvioitu valmistuminen 12/2019

Kangasalan keskustaan entisen linja-autoaseman kortteliin on suunnitteilla kuusikerroksinen asuintalo, johon on tulossa 86 vuokra-asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 60 neliön kolmioihin. Asuntojen on arvioitu valmistuvan loppuvuodesta 2019 ja tulevat haettavaksi syksyllä 2019.

Nokia, Viiki

Arvioitu valmistuminen 2/2020

Nokian Viikiin valmistuu kaksi kerrostaloa talvella 2020. Asuntojen koot vaihtelevat 28,5 neliön yksiöistä 60,5 neliön kolmioihin. Asunnot tulevat haettavaksi loppuvuodesta 2019.

Tampere, Vuores

Vuoreksen Rimmiin on suunnitteilla kerrostalovuokra-asuntoja. Asunnot valmistuvat arviolta kesällä 2020.

Tampere, Haukiluoma

Haukiluomaan on suunniteilla 61 kerrostalovuokra-asuntoa. Suunnitellut asunnot tulevat olemaan 25 neliön yksiöistä 82,5 neliön saunallisiin nelikoihin. Asunnot valmistuvat arviolta loppuvuodesta 2020.

Varsinais-Suomeen uusia vuokra-asuntoja

Turku, Linnafält, Fleminginkatu 4

Arvioitu valmistuminen kevät/2019

Turun Linnafältin historialliselle alueelle, Turun linnan lähettyville rakenteilla oleva kerrostalo on ensimmäinen YH Kotien puukerrostalo. Kohde valmistetaan moduuleittain tehtaalla, joten rakentaminen tapahtuu pääosin säältä suojassa. Pysäköintipaikat tulevat maan alle, joten korttelin piha-alue tulee viihtyisäksi. Tulevaan neljäkerroksiseen taloon on tulossa 83 asuntoa, joiden koot vaihtelevat  27,5 neliöisistä yksiöistä 63 neliöisiin kolmioihin.

Asunnot valmistuvat arviolta keväällä 2019.

Haku asuntoihin on päättynyt. Asukasvalinta ilmoitetaan helmikuun alkupuolella.

Turku, Skanssi, Skanssinkatu 22

Arvioitu valmistuminen 4/2019

Skanssin kauppakeskuksen viereen on rakenteilla 10-kerroksinen Skanssin Torni. Torniin on rakenteilla 71 vuokra-asuntoa, joiden koot vaihtelevat 28,5 neliöisistä yksiöistä 65 neliöisiin kolmioihin. Torniin on tulossa mm. yhteissauna ja kuivaushuone.

Asunnot valmistuvat arviolta huhtikuussa 2019. Haku asuntoihin on päättynyt.

Turku, Runosmäki, Varusmestarintie 17

Arvioitu valmistuminen Turun Ajatar syksy/2019, Turun Mielikki alkusyksy/2020

Runosmäkeen on rakenteilla kaksi kerrostaloa, joista toiseen on tulossa vuokra-asuntoja 26 neliöisistä yksiöistä 63 neliöisiin saunallisiin kolmioihin. Turun Mielikin asunnot valmistuvat arviolta alkusyksystä 2020.

Toiseen vuokrataloon on tulossa ikääntyville suunniteltuja asuntoja, joiden koot vaihtelevat 29 neliön yksiöistä 63 neliöisiin saunallisiin kolmioihin. Turun Ajattaren asunnot valmistuvat arviolta syksyllä 2019 ja tulevat haettavaksi kesällä 2019.

Turku, Suikkila, Gränsbackankuja 5

Arvioitu valmistuminen Rouva 11/2019, Herra 3/2019

Länsikeskusta vastapäätä on rakenteilla ikääntyville suunnattuja vuokra-asuntoja. Kuusikerroksisen Kartanon Rouvan ja seitsemänkerroksisen Kartanon Herran rakentamiset ovat jo käynnissä. Rakennukset yhdistetään 1-kerroksisella, maantasossa sijaitsevalla yhdyskäytävällä, jossa on yhteiskäyttöön tarkoitettuja tiloja.

Kohteeseen valmistuvien asuntotyypit ovat yksiöitä, kaksioita tai kolmioita, joiden koot vaihtelevat 29 neliöstä 63 neliöön. Kaikissa asunnoissa on joko lasitettu parveke tai ranskalainen parveke. Asuntojen vakiovarusteisiin kuuluvat astianpesukone ja turvaliesi. Yhteisinä tiloina ovat mm. pesula ja sauna.

Rouvan on arvioitu valmistuvan marraskuussa 2019 ja Herran maaliskuussa 2020.

Rouvan asunnot tulevat haettavaksi syksyllä 2019 ja Herran 2019 vuoden lopulla.

Ota yhteyttä vuokraukseemme:

Tampere

vuokraus.tampere@yhkodit.fi

Tuija Kiviaho-Koski

Myyntineuvottelija, VuT

010 227 3000

Juuso Vuorela

Myyntineuvottelija

010 227 3000

Tiina Hietiö

Myyntineuvottelija, VuT, LVV

010 227 3045

Turku

turku.vuokraus@yhkodit.fi

Marjo Keto

Myyntineuvottelija, VuT, KED

010 227 3700

Jenna Voutilainen

Myyntineuvottelija

010 227 3700