Skanssin alue

 

Skanssin alueelle on suunnitteilla uusi ekologinen ja energiatehokas kaupunginosa, joka mahdollistaa asumisen lähellä luontoa kaupunkikulttuurista nauttien. Alueelle on suunnitteilla noin 600 asunnon asuinkortteli. Kortteliin on parhaillaan rakenteilla niin omistuasuntoja kuin vuokra-asuntojakin.

Skanssin alueen ulkoilureitit innostavat aktiiviseen vapaa-aikaan ja läheinen ostoskeskus monipuolisine palveluineen tukee sujuvaa arkea. Turvallisen alueen yhteisöllisyyttä  vahvistetaan yhteispihoilla ja taloihin suunnitelluilla yhteistiloilla. Loistavat liikenneyhteydet mahdollistavat vaivattoman liikkumisen. Skanssi on mukana myös Turun kaupungin raitiotiesuunnitelmissa, sillä yksi mahdollisen ratayhteyden linjoista on suunniteltu kulkemaan korttelialueen välittömässä läheisyydessä.

Ekologisen rakentamisen edelläkävijä

Skanssin alueen suunnittelussa kantavana teemana on toteuttaa ekologinen ja kestävää kehitystä tukeva kaupunginosa. Alueelle on suunniteltu toteutettavaksi uudenlaisia energiaratkaisuja, esimerkiksi kaksisuuntainen kaukolämpöverkko, sekä uusiutuvien energialähteidenhyödyntämistä.

Jo tälläkin hetkellä Skanssin kauppakeskuksessa hyödynnettävää aurinkoenergiaa tullaan näkemään tulevaisuudessa myös asuinrakennusten katoilla. Valmiuksia sähköautojen lisääntyvään käyttöön sekä yhteiskäyttöautoilumahdollisuuksia tullaan kehittämään alueelle erinomaisten julkisten kulkuyhteyksien rinnalle. Sadevesien käsittelyssä kehitetään puisto- ja viheralueisiin integroituja viivytysaltaita joiden käytöllä pystytään vähentämään jätevesiverkoston kuormitusta.

Muista kestävää kehitystä tukevista suunnitteluratkaisuista voit lukea esimerkiksi Turun kaupungin www-sivuilta, jossa voit seurata myös kehityshankkeiden etenemistä. Lue lisää!

Kohde kartalla

Kohteen löydät kartalta osoitteesta Itäkaari 20.