Hakametsä Sport Campus

Tampereen kaupungin järjestämän Hakametsä Sport Campus -alueen konsepti- ja toteutuskilpailun voittajaksi valittiin YH Kodit Oy:n ja Peab Oy:n yhteistyönä toteuttama kilpailuehdotus. Voiton myötä YH Kodit ja Peab jatkavat Tampereen kaupungin kumppanina Hakametsän alueen kehittämistä ja toteuttamista.

Voittajakonsepti muodostaa Hakametsä Sport Campus -alueesta monipuolisen urheilun ja asumisen keskittymän. Voittajatyö valittiin seitsemän kilpailuehdotuksen joukosta. Tuomaristo painotti erityisesti konseptin toteuttamiskelpoisuutta.

Kilpailuehdotuksessa Hakametsän legendaarinen jäähalli tulisi peruskorjauksen jälkeen säilymään jäähallina, mutta käyttö laajenisi myös muiden urheilulajien käyttöön. Viereisten harjoitushallien tilalle rakentuisi uusi, kahden kaukalon harjoitushalli.

Jäähallien lisäksi alueelle rakennettaisiin hybridikortteli sekä asuinrakennuksia. Hybridikorttelissa olisi mm. sisäliikuntaan painottuva monitoimiareena sekä erilaisia toimi- ja liiketiloja liikunta- ja urheilualan yrityksille, palveluille tai koulutukselle. Nämä kaikki eri urheilurakennukset yhdistyisivät toisiinsa maan alla, mikä tekee siirtymisestä tilasta toiseen vaivattoman ja säältä suojassa. Kortteliin on tulossa myös hyvin pysäköintitilaa pysäköintitalon muodossa.

Tampereen kaupunki, YH Kodit ja Peab jatkavat yhdessä voittajakonseptin kehittämistä ja Hakametsä Sport Campus -alueen toteuttamista.

0 kohdetta listalla