Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi kotiin!

Olemme suunnitelleet avuksesi muuttajan muistilistan, joka helpottaa muuttoasi. Seuraathan kohta kohdalta, että kaikki asiat ovat järjestyksessä. Muuton lisäksi muissa elämänmuutoksissasi, esimerkiksi jos perheeseesi syntyy lapsi tai jos sukunimesi muuttuu, otathan yhteyttä postiin, maistraattiin ja huoltoyhtiöön. Huoltoyhtiösi yhteystiedot löydät kiinteistösi ilmoitustaululta tai YH Kotien Asukassivuilta.

Muistathan myös tarkistaa asuntosi muuton yhteydessä ja täyttää sisäänmuuttolomakkeen mahdollisten puitteiden korjaamiseksi! Näin varmistamme, ettet joudu vastaamaan edellisen asukkaan aiheuttamista vaurioista. Olet saanut lomakkeen sähköpostiisi sopimuksen teon yhteydessä.

Kätevä muistilista muuttajalle:

 1. Irtisano/käy allekirjoittamassa vuokrasopimuksesi, mikäli asut vuokra-asunnossa
 2. Irtisano/tee vuokratun autopaikan sopimus
 3. Tee muuttoilmoitus Maistraatille muuttoilmoitus.fi
 4. Ilmoita huoltoyhtiöllesi muutostasi. Helpoiten tämä onnistuu sähköisesti huoltoyhtiösi verkkosivuilta.
 5. Tee/pura sähkösopimus
 6. Tilaa ajoissa internet-liittymän siirto
 7. Mikäli olet käyttänyt taloyhtiön kiinteää laajakaistayhteyttä, muista muuttaessasi ilmoittaa operaattorille käytön lopettamisesta
 8. Peru/varaa saunavuorosi
 9. Täytä tarkastuslomake huoneistoon muuttaessasi
 10. Kun muutat pois, tyhjennä asunto sekä kaikki käytössäsi olleet varastotilat kaikista tavaroista
 11. Tee loppusiivous
 12. Luovuta kaikki asuntosi ja käytössäsi olleiden varastotilojen sekä autopaikan avaimet vuokraukseen/isännöitsijälle
 13. Muista kotivakuutus!
Joko olet käynyt tutustumassa YH Kotien asukassivustoon? Sieltä pääset katsomaan omia tietojasi ja kiinteistösi tiedot, kuten huoltoyhtiön yhteystiedot.
oma.yhkodit.fi

Muuttotarkastus

Toivottavasti muutto sujuu joutuisasti ja asunnossamme on kaikki kunnossa. Pyytäisimme teitä vielä tarkastamaan huoneiston muuton yhteydessä ja merkitsemään havaitsemanne asumista haittaavat viat ja sopimuksen yhteydessä tulleeseen sähköiseen muuttotarkastuslomakkeeseen. Näin varmistatte, ettette joudu vastuuseen mahdollisista edellisen asukkaan aiheuttamista vaurioista.

Lomake tulee lähettää viikon sisään muutosta, muutoin menetätte reklamointioikeuden. Kaikki lomakkeeseen kirjaamanne viat ja puutteet käsitellään, mutta vain asumista haittaavat korjataan. Lisätietoja: asiakaspalvelu@yhkodit.fi

 

Poismuutto

Olemme pahoillamme, että päätitte irtisanoa asuntonne. Olemme listanneet alle tarkempaa tietoa irtisanomisesta ja poismuutosta. Mikäli jokin asia vielä askarruttaa, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme. Toivottavasti palaatte joskus vielä asukkaaksemme!

Vuokra-asunnon irtisanominen

 • Vuokra-asunnon irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi (irtisanomista seuraavan kuukauden loppuun asti).
 • Irtisanominen tulee tehdä sähköisellä lomakkeella verkkosivujemme kautta tai kirjallisesti. Huomioithan, että sähköposti ei riitä asunnon irtisanomisilmoitukseksi.
 • Sähköisestä irtisanomisesta saat vahvistuksen sähköpostiisi onnistuneesta irtisanomisesta, joka tulee säilyttää ja toimii tarvittaessa todisteena irtisanomisesta.
 • Jos vain toinen asukas muuttaa pois asunnosta, tulee hänen tehdä omalta osaltaan irtisanomisilmoitus, jossa on maininta, että toinen asukas jää asumaan ko. vuokra-asuntoon. Vuokrasopimukselle maksettua vakuutta emme palauta ennen kuin koko sopimus päättyy. Poismuuttavan henkilön tulee tehdä myös lähtöilmoitus huoltoyhtiölle.

Vuokra-asunnon irtisanomislomake, tulostettava versio

Vuokra-asunnon irtisanomislomake, tulostettava versio

15.06.2018 lataa tiedosto

Asumisoikeusasunnon irtisanominen

 • Asumisoikeusasunnon irtisanomisaika on kolme kuukautta siitä päivästä, kun kirjallinen irtisanomisilmoitus on saapunut YH Kodeille.
 • Irtisanomista ei voi tehdä sähköpostilla. Tulosta alla oleva lomake tai nouda YH Kotien toimistolta ja toimita allekirjoitettuna YH Kodeille. Voit myös tehdä irtisanomisen sähköisesti samalla lomakkeella, millä vuokra-asuntokin irtisanotaan.
 • Kun olemme käsitelleet irtisanomisilmoituksesi, saat postitse vahvistuskirjeen, jossa kerrotaan mm. asumisoikeusmaksun palautuksesta, avainten luovutuksesta ja muista asunnosta luopumiseen liittyvistä asioista.
 • Jos asumisoikeussopimus on molempien asukkaiden nimissä ja vain toinen muuttaa pois asunnosta, tulee asukkaiden olla YH Koteihin yhteydessä maksullisen luovutussopimuksen tekemiseksi. Jos asumisoikeussopimus on vain asumaan jäävän henkilön nimissä, riittää, että poismuuttava tekee huoltoyhtiölle lähtöilmoituksen.

Asumisoikeusasunnon irtisanomislomake

Asumisoikeusasunnon irtisanomislomake

08.10.2018 lataa tiedosto

Asunnon siivous

Toivomme, että olet huolehtinut vanhasta kodistasi hyvin, jotta se olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa seuraavaa asukasta varten. Ota huomioon, että asukas vastaa huoneenvuokralain 15. pykälän mukaisesti asunnolle mahdollisesti aiheuttamistaan vahingoista. Huolehdithan hyvin kodistasi ja suhtaudut sopivalla vakavuudella sen kunnossapitoon. Asuntosi tarkastetaan pois muutettuasi. Huoneistotarkastuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa seuraaviin asioihin:

 • tulppaus astianpesukoneen liitäntäputkien paikalle ja alkuperäisen kalusteen asennus kohtaan, jossa se oli aiemmin
 • tulppaus pesukoneen liitäntäputkien paikalle
 • ovien ja ikkunoiden toimivuus ja ehjyys (myös tuuletusikkunoiden välisalvat)
 • alkuperäisten kalusteiden kunto, puhtaus ja ehjyys
 • hanojen toimivuus
 • lieden toimivuus ja puhtaus (myös lieden tausta, uuni ja uuninpellit on puhdistettava)
 • kylmäkalusteiden toimivuus, puhtaus ja osien ehjyys
 • sähkölaitteiden kunto (huoneistossa oltava alkuperäiset varusteet; esimerkiksi kattovalaisimen liitäntä)
 • helojen ja jalkalistojen kunto
 • ilmanvaihtoventtiilien toimivuus, ehjyys ja puhtaus
 • seinien ja lattioiden pintamateriaalien ehjyys ja siisteys.

Irtisanominen, hyvä tietää

 • Jos vuokra/asumisoikeussopimus on tehty useamman henkilön nimissä, irtisanomisilmoituksessa on oltava kaikkien allekirjoitukset.
 • Mikäli irtisanomiseen liittyy kuolinpesä, pyydämme olemaan yhteydessä YH Kotien asiakaspalveluun.
 • Huom! Mikäli vuokrasopimuksen sähköinen irtisanominen ei onnistu, ainoa hyväksytty tapa irtisanoa vuokrasopimus on täyttää irtisanomislomake ja postittaa lomake YH Kodeille tai täyttää lomake toimistolla. Tee irtisanominen siis hyvissä ajoin mahdollisten ongelmien välttämiseksi.

Vuokravakuuden palautus

Sopimuksen päätyttyä vakuus palautetaan asukkaalle kaikkien avainten luovutuksen jälkeen noin 2–3 viikon kuluessa. Mikäli avaimia on kadonnut tai asuntoa joudutaan siivoamaan ja kunnostamaan, aiheutuneet kulut peritään vakuudesta.

Asumisoikeusmaksun palautus

Asumisoikeusmaksu palautetaan kohtuullisessa ajassa sopimuksen päättymisestä. Mikäli sopimus on itselläsi, palauta se YH Kodeille ennen sopimuksen päättymistä. Mikäli sopimus on lainan vakuutena pankilla, palautamme asumisoikeusmaksusi pankille. Ilmoitathan pankillesi asumisoikeussopimuksen irtisanomisesta.

Huoneistotarkastus tehdään, jotta voimme pitää asunnot jatkossakin laadukkaina, viihtyisinä ja hyväkuntoisina tuleville asukkaille. Lähtökohtanamme on, että jokainen uusi asukas voi viihtyä uudessa kodissaan heti muutettuaan.
Kun muutat pois, huomioi, että taulujen seinäkoukkuja ja proppuja ei tarvitse poistaa. Jos seiniin jää koloja poistamistanne ripustimista, toivomme asukkaan paikkaavan ne siististi.
Jos huoneiston lukko joudutaan sarjoittamaan uudelleen esimerkiksi puuttuvien avainten vuoksi, pidätämme vakuudesta sarjoitukseen kuluvan summan. Pidä siis hyvää huolta avaimistasi.
Sälekaihtimet jätetään asuntoon. Huomioithan, että ikkunat tulee olla puhtaat poismuuttaessa.
0 kohdetta listalla