Alueen esittely

 

Hatanpään ainutlaatuinen miljöö tarjoaa ajatonta tunnelmaa sekä puitteet kaupunkiasumiselle luonnon helmassa. Arboretumin puutarhassa voi nauttia ruusuista, vanhoista lehmuksista ja upeasta kartanomiljööstä. Keskustaan pääsee mukavasti rantaa pitkin kulkevaa reittiä, jonka varrella voi ihastella uljaita järvimaisemia.

Hatanpään Kartanonportin kortteli, viiden tähden sijainnilla

Tampereen keskustan eteläpuolella sijaitseva Hatanpää on nimetty Hatanpään kartanon mukaan. Hatanpään Kartanonportin korttelin naapurustossa sijaitseva kartano, sitä ympäröivä puistoalue ja arboretum ovat Tampereella ainutlaatuista miljöötä näin lähellä keskustaa.

Hatanpään kartanon puisto ja Hatanpään puistokuja ovat saaneet alkunsa jo 1700-luvun lopulla. Puisto on säilynyt vuoden 1896 uudistuksen aikaisessa asussa ja muistuttaa nykyisellään englantilaista maisemapuistoa viehättävine polkuineen. 

Idyllisen Hatanpään kartanon tuntumasta on lyhyt matka tulevalle Kannelle ja Areenalle sekä Ratinan uudelle kauppakeskukselle. Rantaa pitkin kulkevaa maisemareittiä ja Ratinan uutta pyörätunnelia pitkin pääsee kätevästi asioille kaupunkiin. Julkisen liikenteen verkosto on erinomainen ja bussit kulkevat säännöllisesti kodin vierestä keskustaan ja esimerkiksi Tampere-Pirkkalan lentoasemalle.

Kohteen löydät kartalta osoitteesta Hatanpään puistokuja 23.

Etäisyyksiä Hatanpään Kartononportista kävellen

Kauppa 0 m Bussipysäkki 100 m
Hatanpään kartano ja arboretum 500 m Ratinan kauppakeskus 1,2 km
Pyhäjärven ranta 700 m Laukontori 2,1 km
Keskustori 2,2 km Yliopisto 2,1 km
Linja-autoasema 1,4 km Rautatieasema 2,0 km
Pirkkahalli 3,4 km Tuleva Kansi ja Areena 1,5 km

Tutustu myös näihin!