Siirry pääsisältöön

Uusi asunto antaa valinnan vapautta ja taloudellista vakautta

Aihe: Ajankohtaista

Uusi asunto antaa valinnan vapautta ja taloudellista vakautta

Yksilöllisesti toteutettu koti

Koti on monelle tärkeä paikka ja siellä vietetään paljon aikaa. Siksi kodin tulee olla hyvin suunniteltu, toimiva ja oman näköinen. Viime vuosina muotiin tullut kotoilu on vastapainoa tämän päivän suorituskeskeiselle elämäntavalle. Yksi uudiskohteen parhaista puolista onkin, että pääset täysin uuteen asuntoon, joka on tehty sinua varten.

”Asuntojen keskimääräiset neliömäärät ovat viime vuosina pienentyneet, jonka vuoksi hyvä suunnittelu on avainasemassa. Suunnittelemme asunnolle toimivat raamit, jonka ostaja täydentää materiaalivalinnoilla ja sisustuksella. Asiakkaat ovat alkaneet toivomaan massasta poikkeavia asuntoja, esimerkiksi parvelliset loft asunnot ovat olleet hyvin haluttuja. Mikäli haluat tehdä asuntoon suurempia muutoksia, sinun kannattaa kertoa meille toiveistasi jo hyvissä ajoin. Sitä paremmat mahdollisuudet muutokset ovat toteuttaa.”

Uusi asunto on turvallinen ostaa

YH Kodit ei itse rakenna asuntoja vaan rakennutamme kohteet ulkopuolisella urakoitsijalla. Teemme yhteistyötä vain luotettavien urakoitsijoiden kanssa ja valitsemme kohteelle rakennustyönvalvojan, joka valvoo rakentamisen jokaista työvaihetta. Lisäksi käytämme useissa kohteissa eri aloihin, kuten LVI- ja sähkötöihin, erikoistuneita valvojia. Valvonnan tavoitteena on rakentamisen laadun sopimuksenmukaisuuden varmistaminen, virheiden ennaltaehkäiseminen sekä ajallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutuminen. Kestävyys, laadukkuus ja vastuullisuus ovat YH Kotien rakennuttamisen kivijalat.

Uuden asunnon kaupassa ostajan asema on hyvin turvattu. Myyjän tulee asettaa vakuuksia ostajan turvaksi, joita ovat rakentamisvaiheen vakuus, rakentamisvaiheen jälkeinen vakuus ja suorituskyvyttömyysvakuus. Kauppakirjapohja, jolla uuden asunnon kauppa aina tehdään, on kuluttaja-asiamiehen tarkastama ja hyväksymä. Asuntoa ei myöskään makseta kerralla, vaan kauppahinta on jaettu maksueriin, jotka erääntyvät sitä mukaa, kun kohde rakentuu. Ennen viimeisten kauppahintaerien maksua pääset tutustumaan asuntoon.

Joustoa asumiskustannuksiin

Uusi asunto tarjoaa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja, jotka joustavat maksukykysi mukaan.

Tällä hetkellä yhtiölainoissa on usein lyhennysvapaata valmistumisen jälkeen muutama vuosi, jolloin lainasta maksetaan pelkästään korkokuluja. Lyhennysvapaa tasapainottaa taloudellista tilannettasi esimerkiksi silloin, kun haluat sisustusrahaa uusiin huonekaluihin tai perheesi tulot pienenevät väliaikaisesti esimerkiksi äitiysloman ajaksi. Ostajan tulee kuitenkin laskea asumismenonsa niin, että lainanlyhennysten alkaessa ei tule yllätyksiä.

Toinen joustoa tarjoava vaihtoehto on joissain kohteissa oleva valinnainen vuokratontti, joka mahdollistaa tonttiosuuden lunastamisen omaksi asuntokohtaisesti. Tontin voi lunastaa ensimmäisen kerran valmistumisen yhteydessä ja tämän jälkeen yleensä kerran vuodessa. Yhtiön sijaitseminen omalla tontilla on joillekin ratkaiseva kriteeri asunnon ostossa. Mikäli et kuitenkaan halua heti alkuun sitoa pääomaa tontin lunastamiseen, voit tehdä sen myös myöhemmin.

Uusi asunto antaa sinulle valinnan vapautta ja taloudellista vakautta. Kun etsit toiveesi täyttävää ja lompakollesi sopivaa asuntoa, käänny meidän puoleemme. Me teemme sinulle kodin, joka on mukava asua, turvallinen ostaa ja huoleton omistaa.

YH Kotien myytävien asuntojen valikoimasta löydät sekä ennakkomarkkinoinnissa ja rakenteilla olevia että muuttovalmiita uudisasuntoja. Tutustu Turussa ja Tampereella myynnissä ja suunnitteilla oleviin asuntoihin ja varaa omasi ajoissa.

Lisää samasta aiheesta

Ajankohtaista

Asukaspäivä Särkänniemessä

YH Kotien asukaspäivää vietetään sunnuntaina 16.6.2024 Särkänniemessä. Huvipuisto on varattu YH Kotien yksityiskäyttöön klo 10-13. Ilmoittaudu mukaan 12.5.2024 mennessä asukassivujen kautta.
Lue lisää
Asukaspäivä Särkänniemessä