Valitsemasi Asunnot

Asumisoikeusasunnot

Vuokra-asunnot

Kotosalla-asunnot

×

Asumisneuvonta

Asumisneuvonta on YH Kotien tärkeimpiä asukkaille suunnattuja ja kehiteltyjä palveluita. YH Kotien neuvoja auttaa ja opastaa asukkaita erilaisissa asumisen ja elämisen ongelmissa. Asumisneuvojan tehtäviin kuuluu asukkaiden tukeminen ja palveleminen – ratkaisut pyritään tekemään asukkaan edun mukaisesti. Neuvoja auttaa monissa kysymyksissä, yksittäisistä pienistä asumispulmista aina sosiaalisiin ongelmiin asti.

Muistathan, että häiriöilmoitus meluisasta naapurista tehdään aina kirjallisesti. Nimettömänä tulleita ilmoituksia ei käsitellä. Jos jokin asia tai asukas kiinteistössäsi häiritsee sinua, juttelethan myös naapureidesi kanssa asiasta. Tehkää ilmoitus yhdessä mahdollisimman monen henkilön allekirjoituksella, jolloin asian painoarvo korostuu.

Asumisneuvoja auttaa esimerkiksi näissä asioissa:

Otathan yhteyttä ajoissa
Asumisen ongelmatilanteissa on tärkeää ottaa yhteyttä asumisneuvojaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tällöin meillä on parhaat mahdollisuudet toimia tilanteen parantamiseksi. Asumisongelmien taustalta voi löytyä erilaisia elämän solmuja. Solmujen ja ongelmien aukaisemiseksi on olemassa eri kanavia ja palvelujärjestelmiä, joihin asumisneuvoja voi tarvittaessa ohjata asukkaan. Ole siis rohkeasti yhteydessä! Asumisneuvojien yhteystiedot löydät täältä.

Asumisneuvoja on asukkaan asialla
YH Kotien asumisneuvoja auttaa ja selvittää yhdessä asukkaiden kanssa heidän tilannettaan kokonaisvaltaisesti ja voi tarvittaessa asukkaan luvalla olla yhteydessä esimerkiksi sosiaalitoimistoon tai Kelaan. Tavoitteena on, että asukkaan tilanne parantuisi pian ja asuminen voisi jatkua normaalisti. Asumisneuvojaa sitoo vaitiolovelvollisuus, joten tilanteita käsitellään ja hoidetaan luottamuksellisesti.

×

Valitse

Tämä kohde on haettavissa sekä vuokra- että asumisoikeusasuntona.

×