YH Kotien tavoitteena on rakennuttaa seuraavien viiden vuoden aikana Pirkkalan Soljaan uusia vuokra- ja omistusasuntoja. Ensimmäinen vuokratalo on jo rakenteilla ja arvioitu valmistuvan alkuvuodesta 2024.

”Pirkkala on vetovoimainen kunta, mistä kertoo myös asuntojemme korkea käyttöaste paikkakunnalla. YH Kodit omistaa kaksi vuokrataloa ja kahdeksan asumisoikeusasuntokohdetta Pirkkalassa.” kertoo Janne Tuominen, YH Kodit Oy:n toimitusjohtaja. ”Olemme jo pitkään hakeneet tonttia Pirkkalasta kasvaneiden hakemusmäärien perusteella. Edellinen vuokratalomme valmistui Pirkkalaan vuonna 2014 ja olemmekin erittäin tyytyväisiä, kun pääsemme mukaan kehittämään Soljan aluetta.” jatkaa Tuominen.

”Soljan tontin saimme suunnittelukilpailun myötä. Alue on kehittynyt hyvin ja on erittäin mielenkiintoinen arkkitehtuurisesti.” kuvailee Petro Saraste, YH Kodit Oy:n rakennuttajajohtaja. ”Olimme mukana myös Suupalle järjestetyssä suunnittelukilpailussa, jossa sijoituimme kolmanneksi.” jatkaa Saraste.

Ensimmäiseen vuokrataloon valmistuu 49 asuntoa. Asunnot vaihtelevat yksiöistä aina saunallisiin 76 neliön nelikoihin. Vuokra-asunnot tulevat haettavaksi syksyllä 2023. Lisäksi YH Kotien suunnittelupöydällä on kolme kerrostaloa (omistus- ja vuokra-asuntoja), joiden tarkoitus on valmistua seuraavien viiden vuoden aikana.