Kauppakeskus Skanssia vastapäätä on rakenteilla ikääntyville suunnattuja vuokra-asuntoja. Viisikerroksisen Skanssin Linnan rakentaminen on jo käynnissä.

Kohteeseen tulevat huoneistot ovat joko yksiöitä tai kaksioita, joiden koot vaihtelevat 30 neliöstä 56 neliöön. Kaikissa asunnoissa on joko lasitettu parveke tai terassi. Asuntojen vakiovarusteisiin kuuluvat astianpesukone ja turvaliesi. Yhteisinä tiloina ovat mm. pesula, sisäpihalla oleva yhteissauna sekä talon katutasolla oleva viihtyisä keittiöllinen yhteinen olohuone. Toinen yhteissaunoista on mitoitettu liikuntaesteiselle. Autopaikat toteutetaan säältä suojassa autohallista, josta on sisäkulkuyhteys rakennukseen. Suojaisalla sisäpihalla on pihakeinuja ja istuskeluryhmiä yhteistä oleskelua varten.

Skanssin Linnassa on otettu erityisesti huomioon ikääntyvien tarpeet ja kiinnitetty huomiota esteettömyyteen ja kynnyksettömyyteen. Pääovilla on ovenaukaisulaitteisto ja käytävillä käsijohteet helpottamaan kulkemista. Turvallisuutta lisää mm. sprinklausjärjestelmä ja turvaliesi. Kylpyhuoneissa on korotetut wc-istuimet ja mahdollisuus tukikaiteiden lisäämiseen.

Skanssin Linnan asunnot ovat ikärajattomia ja asuntoihin kuuluvat palveluohjaajan palvelut. Palveluohjaaja järjestää yhteistä tekemistä ja auttaa esimerkiksi palveluiden tilaamisessa.

Asunnot valmistuvat arviolta syksyllä 2018 ja haku asuntoihin on nyt käynnissä.

Tutustu asuntoihin asuntohaun kautta ja täytä hakemus.