YH Kotien asuntoihin ovat nelijalkaiset ystävät tervetulleita. On hyvä muistaa, että satunnainen haukahtelu kuuluu normaaleihin elämisen ääniin, mutta mitä tehdä, jos koira haukkuu naapurissa päivisin omistajan ollessa poissa? 🐶
🐾 Jos naapurin koiran haukkuminen häiritsee, parasta olisi, jos rohkenisit itse mennä keskustelemaan koiranomistajan kanssa. Omistaja ei ole välttämättä tietoinen, että lemmikki haukkuu päivisin.
🐾 Jos keskustelu naapurin kanssa ei auta, on hyvä olla yhteydessä asiakaspalveluun, joka voi auttaa tilanteen ratkaisemisessa.

Vinkkejä koiran omistajalle:

🐾 Koiran äänekäs käytös voi johtua voimakkaasta reviiritietoisuudesta tai eroahdistuksesta. Onneksi ongelmaan on tarjolla monenlaista apua tänä päivänä. Apua voi kysyä esimerkiksi koirakouluista tai eläinlääkäriltä.
🐾Koiran omistajan on kohteliasta jättää lappu kerrostalon ilmoitustaululle missä lukee, että omistaja on tietoinen ongelmasta ja ratkomassa ongelmaa.
🐾 Jokainen lemmikki on yksilöllinen, mutta tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat helpottaa koiran yksin jäämistä. Ennen yksin jääntiä koiraa on hyvä käyttää ulkoilemassa, joten koira jää kotiin mieluusti lepäilemään. Asunnossa, mikäli mahdollista, olisi hyvä rajata alue, missä lemmikki voi oleskella turvallisesti. Koiraa ei saa sulkea häkkiin.
🐾 Ikkunoiden sälekaihtimia on hyvä hieman sulkea ja mikäli mahdollista, voi kotiin jättää radion päälle. Näin asunnon ulkopuolelta tulevia ärsykkeitä on mahdollisimman vähän tarjolla.