Pohdi alkuun, paljonko olet valmis maksamaan vuokraa. Selvitä myös, kuuluuko vuokraan lämmityskulut tai vesimaksut, vai tulevatko vielä vuokran päälle. YH Kodeilla vuokraan sisältyvät lämmityskulut sekä 50 MT nettiyhteys. Vesi laskutetaan kulutukseen mukaan. Joitakin poikkeuksia nettiyhteyden nopeudessa sekä vesilaskutuksessa on, mutta nämä ovat mainittuna asunnon esittelytekstissä.

Vuokravakuus

Vuokran lisäksi vuokranantaja voi vaatia lisäksi vuokravakuutta, joka tulee maksaa ennen avaintenluovutusta. Vuokravakuus palautetaan pois muuttaessa, mikäli palautukseen liittyvät velvoitteet on suoritettu. Vuokravakuudella voidaan kattaa loppusiivouksesta johtuneet puutteet, asukkaan aiheuttamat vahingot asunnossa tai esimerkiksi kadonneista avaimista johtuva uudelleensarjoitus.

Vuokravakuus vaihtelee yleensä yhdestä kuukaudesta kolmen kuukauden vuokran suuruuteen. YH Kodeilla vuokravakuus on yhden kuukauden vuokran suuruinen. Voit hakea normaalin rahavakuuden sijaan myös kuukausittaista takausprovisiota. Lue lisää ja täytä takaushakemus takaamo.fi. Myös Kelan tai sosiaalitoimen vakuussitoumus käy.

Asunnon sijainti

Sijainti vaikuttaa yleensä myös vuokran suuruuteen. Siksi kannattaa pohtia, voisiko muuttaa hieman kauemmaksi, jolloin vuokrakin on edullisempi. Kiinnitä huomiota myös alueen palveluihin ja julkiseen liikenteeseen.

Tarvitsetko omaa autoa?

Monessa asuntoyhtiössä autopaikat saattavat olla vähissä ja tienvarsipysäköintikin hankalaa. Tämä on hyvä ottaa huomioon asuntoa valitessa, ettei ikäviä yllätyksiä tule. Onko sinulla sähköauto tai harkitseko sähköauton hankkimista? Sähköauton lataus on mahdollista lähes kaikissa YH Kotien kiinteistöissä. Mikäli sähköautolle ei ole erikseen tehty pysäköintipistettä, voi normaalin lämmitystolpan päivittää sähköauton latauspaikaksi yhteistyökumppanimme Parkkisähkön kautta.

Lemmikit

Lemmikit kuuluvat myös perheeseen, joten varmista myös ennen sopimuksen tekoa, ovatko lemmikit sallittuja asuntoon. YH Kodeilla lemmikit ovat tervetulleita.

Asunnon irtisanominen

Elämässä sattuu ja tapahtuu. Vuokrasopimuksia tehdään sekä määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassa olevaksi. Ota selvää, kuinka pitkäksi aikaa joudut sitoutumaan asuntoon. YH Kodeilla vuokra-asunnon irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, joten emme vaadi pitkää sitoutumista. Asumisoikeusasunnoissa irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Kiinnostaisiko asuminen YH Kodeilla?

Täytä vuokra-asuntohakemus niin olemme sinuun yhteydessä. Voit selata asuntoja asuntohaussamme ja lisätä mieleiset hakemukselle tai täyttää avoimen hakemuksen. Hakemuksen täyttäminen ei sido mihinkään. Pääset katsomaan asuntoa, mikäli meillä on asuntoa tarjolla.