Meille on tärkeää, että pääset mukaan päättämään taloyhtiösi asioista, sillä sinä tunnet parhaiten asuintalosi. Kohteissamme järjestetään säännöllistä asukastoimintaa, jonka avulla jokaisella asukkaallamme on mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Hyvä tapa aloittaa asukastoiminnassa on osallistua taloyhtiön asukaskokoukseen. Kokouksessa sana on vapaa, joten voit esittää korjaukseen, huoltoon ja yhteisiin tiloihin liittyviä toiveita, ehdottaa talkoiden, pihajuhlien ja kerhotoiminnan järjestämistä tai äänestää esimerkiksi kerhohuoneen käytöstä. Asukaskokous pidetään yleensä syksyisin asukkaiden toimesta, mutta se voidaan kutsua koolle myös silloin, kun asukkaat haluavat käsitellä tiettyä asiaa.

Jos haluat suunnitella tapahtumia ja yhteisiä hankintoja, sinun kannattaa hakea taloyhtiösi asukastoimikuntaan. Toimikunta valvoo asukkaiden etuja, joten siihen kuulumalla sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suoraan esimerkiksi taloyhtiön järjestyssääntöihin sekä saunan, pesutuvan ja autopaikkojen varauskäytäntöihin. Lisäksi kaikille taloyhtiöille on varattu vuosittainen määräraha, jonka käytöstä päättää asukastoimikunta. Asukastoimikunnan puuttuessa voit myös alkaa taloyhtiön yhteyshenkilöksi, joka pitää yhteyttä isännöitsijään asukkaiden puolesta.

Sinä vaikutat, minkälaisessa taloyhtiössä asut. Asukastoiminta on tärkeää vapaaehtoistyötä oman kotitalosi hyväksi. Sen avulla saat myös loistavan tilaisuuden tutustua naapureihisi ja tehdä taloyhtiöstä enemmän asukkaidensa näköisen ja entistä viihtyisämmän.

Tutustu vuokra- ja asumisoikeusasukkaille tarkoitettuun asukastoimintaan taloyhtiösi asukassivuilla, josta löydät myös materiaalit ja ohjeet kokouskäytännöistä sekä tarkempaa tietoa asukastoimikunnan toiminnasta.